Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ShiningCar
    Drive
    • 2011
    • 96

Zamieszczone przez neck99
    ShiningCar, właśnie o tym czytam .. czyli przy następnym myciu spłukać tylko woda z myjki i psikać QuickDetailer i ścierać tak ?
    Psikasz, rozprowadzasz microfibrą i cieszysz się blaskiem

Dobre produkty :
    OPTIMUM Instant Detailer & Gloss Enhancer - QuickDetailer
    OPTIMUM Car Wax - Wosk w spreyu

Car Detailing

Komentarz

• neck99
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1326

Zamieszczone przez ShiningCar
      Psikasz, rozprowadzasz microfibrą i cieszysz się blaskiem
      I modlisz by sie nie porysował lakier. Chyba jestem na tym punkcie przewrażliwiony. Jakos staram sie jak tylko mogę nie mieć z nim kontaktu

OPTIMUM Instant Detailer & Gloss Enhancer - QuickDetailer
      OPTIMUM Car Wax - Wosk w spreyu
      Rozumiem, że to to samo tak ? Co polecasz przy zastosowaniu raz na tydzień myjka na stacji + ... ??

BTW: czy na stacji myć sama wodą czy można myc woda z tym płynem co dają do tych myjek ?
      OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• ShiningCar
        Drive
        • 2011
        • 96

I modlisz by sie nie porysował lakier. Chyba jestem na tym punkcie przewrażliwiony. Jakos staram sie jak tylko mogę nie mieć z nim kontaktu
        jesli zaraz po myciu tego dokonasz to nic strasznego z lakierem się stac nie może

Rozumiem, że to to samo tak ? Co polecasz przy zastosowaniu raz na tydzień myjka na stacji + ... ??

BTW: czy na stacji myć sama wodą czy można myc woda z tym płynem co dają do tych myjek ?
        Pierwszy to QD czyli ostatecznie wypełnia to co zrobiłeś z lakierem, dodatkowo pogłębia połysk i zabezpiecza proces czyszczenia, woskowania itp więc to będzie ok.

Drugi to wosk w spreyu - dla niektórych wygodniejszy w użyciu.

Na pospolitej myjni, tak zabezpieczony lakier spokojnie przetrwa dobrych kilka/nascie myć. Możesz samą wodą lub z dodatkiem płynu.
        Car Detailing

Komentarz

• neck99
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1326

ShiningCar, dzięki za info rozumiem ze mam wybrać albo OPTIMUM Instant Detailer & Gloss Enhancer - QuickDetailer albo OPTIMUM Car Wax - Wosk w spreju a nie to i to ?

Podasz ceny ? jak nie tu można na PW
          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• dragster
            Elegance
            • 2009
            • 895
            • Honda

Na 157 stronie pytałem o poradę odnośnie zaczynającej przecierać się skóry. Użyłem mleczka z Sonaxa i jak na amatorskie poczynanie moje, to efekt wyszedł super. No... wiadomo, przetrać nie zlikwidował :lol: ale skóra na kierownicy, dźwigni zmiany biegów i ręcznym nabrała super koloru i stała się jakby świeża - prawie jak nowa. Nic nie ślizga się.
            Załączone pliki
            Silnik R18A2.
            http://www.dadrl.org.uk
            http://www.lightmare.org

Komentarz

• ShiningCar
              Drive
              • 2011
              • 96

dragster, skóra przed aplikacją mleczka powinna zostać wyczyszczona :roll:
              Car Detailing

Komentarz

• dragster
                Elegance
                • 2009
                • 895
                • Honda

Tak, wyczyściłem dobrze wcześniej.
                Silnik R18A2.
                http://www.dadrl.org.uk
                http://www.lightmare.org

Komentarz

• ShiningCar
                  Drive
                  • 2011
                  • 96

Zamieszczone przez dragster
                  Tak, wyczyściłem dobrze wcześniej.
                  Spróbuj kiedyś produkty COLOURLOCK - bardzo dobre.
                  Car Detailing

Komentarz

• Wax Paradise
                    Classic
                    • 2010
                    • 20

Pierwszy to QD czyli ostatecznie wypełnia to co zrobiłeś z lakierem, dodatkowo pogłębia połysk i zabezpiecza proces czyszczenia, woskowania itp więc to będzie ok.

Drugi to wosk w spreyu - dla niektórych wygodniejszy w użyciu.
                    Nie spotkałem się jeszcze z opinią, by Optimum Car Wax był wygodniejszy w użyciu od Optimum Instant Detailer Jest zupełnie na odwrót. Optimum Car Wax trzeba od razu polerować, bezpośrednio po spryskaniu elementu. Inaczej produkt może przyschnąć i cięzej go będzie wypolerować.

A coś o produktach Optimum wiem, ponieważ jestem bezpośrednim i oficjalnym importerem :wink:
                    Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426

Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax

Komentarz

• skipper.u
                      Rider
                      • 2011
                      • 480
                      • Superb III (3V3)
                      • CGGA 1.4 MPI 80 KM

ShiningCar, Wax Paradise, przestańcie z tym reklamowaniem.

Dzisiaj kiszka z pogodą. Miałem woskować, no ale trzeba czekać na wiosnę...

Komentarz

• Wax Paradise
                        Classic
                        • 2010
                        • 20

skipper.u, gdzie widzisz reklamę z mojej strony? Trzeba rozróżniać wymianę zdań od reklamowania.
                        Ekskluzywne kosmetyki samochodowe. Rabaty i gratisy dla użytkowników forum - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=596426

Autoglym, Bilt Hamber, Chemical Guys, ClearKote, Collinite, Dodo Juice, Duragloss, Eurow, EZ, Finish Kare, Grit Guard, Lake Country, Lusso, Meguiar's, Migliore, Optimum, Victoria Wax

Komentarz

• skipper.u
                          Rider
                          • 2011
                          • 480
                          • Superb III (3V3)
                          • CGGA 1.4 MPI 80 KM

Wax Paradise, chociażby w Twoim podpisie, zastanawiam się czy to jest zgodne z regulaminem forum

Komentarz

• Wax Paradise
                            Classic
                            • 2010
                            • 20

To widać masz wybiórcze pojęcie reklamowania. Rozejrzyj się po forum i zobacz, że wiele firm ma podpis z reklamą...

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Spróbuj kiedyś produkty COLOURLOCK - bardzo dobre.
                              Zdecydowanie bardziej polecam kosmetyki LederZentrum. Naprawdę pięknie czyszczą i odyzwiają skórę.
                              Ale myslę ze za bardzo zaczynacie tu reklamowac swoje produkty
                              Tu ludzie pytają głównie o sposób i metody pracy.
                              Czarny Elegance

Komentarz

• Wax Paradise
                                Classic
                                • 2010
                                • 20

Big, przecież Lederzentrum jest producentem Colourlock

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Wax Paradise, nie wnikam kto jest tego producentem. Chodzi mi o to, że jest to bardzo dobry kosmetyk.
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• Wax Paradise
                                    Classic
                                    • 2010
                                    • 20

Big, ale jak możesz bardziej polecać ten sam produkt?

Komentarz

• To_mar
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 74

Big, dzięki za pomoc w doborze kosmetyków...
                                      efekt rzeczywiście super
                                      pytanie tylko ile sie utrzyma, mogłaby być taka piękna już na zawsze :szeroki_usmiech
                                      efekt można zobaczyć:

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

To_mar, nie ma sprawy
                                        Zamieszczone przez To_mar
                                        pytanie tylko ile sie utrzyma
                                        Jeśli bedziesz odpowiednio ten efekt pielęgnował tzn. myl auto szamponem o neutrlnym PH, nie jeździł na szczoty, uzywał detailerów do podtrzymania efektu to efektp owieniemn utrzymać się ok. 4 miesięcy.
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• cayman9
                                          Classic
                                          • 2010
                                          • 12

a ja mam pytanie do szanownych forumowiczów...
                                          powoli zdobywam wiedzę o auto detailingu (będę męczyć swoją skodzinkę i galaxa ojca :diabelski_usmiech ), ma wybrane kosmetyki ale mam spory problem jeśli chodzi o aplikatory, mikrofibry itp itd

jestem zdecydowany na mycie rękawicą (mam już wybraną)

ale nie wiem jakie aplikatory i mikrofibry kupić...
                                          proszę o pomoc w tym temacie.

Komentarz

• sdss
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 353
                                            • Seat

Myjnie bezdotykowe ERHELE zmywają wosk czy nie? Czym po wyjeździe z takie myjni prysnąć by utrwalić efekt? Zastosowałem glinka+ Black Hole + Ex-P

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• ShiningCar
                                              Drive
                                              • 2011
                                              • 96

Myjnie bezdotykowe są zwykle agresywne, więc jeśli z takiej korzystasz a później zabierasz się za proces nabłyszczania to efekt będzie mizerny.

Black Hole to odżywka EX-P to sealant - to troszkę nie tak :-)

Umyj najpierw porządnie samochód i do roboty :-)

Spróbuj np. Duragloss PolishBondingAgent + Wosk FinishKare 1000P + QD Optimum

Pozdrawiam,
                                              Car Detailing

Komentarz

• sdss
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 353
                                                • Seat

ShiningCar,

Tak wyczytałem na stronie Poorboys. Najpierw PW Profesional Polish potem BH a potem EX-P . Mam nowe auto, lakier ok to pominołem etam PP. Na opakowaniu BH napisane że można pokryć woskiem albo sealantem.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• ShiningCar
                                                  Drive
                                                  • 2011
                                                  • 96

Zamieszczone przez sdss
                                                  Tak wyczytałem na stronie Poorboys. Najpierw PW Profesional Polish potem BH a potem EX-P . Mam nowe auto, lakier ok to pominołem etam PP. Na opakowaniu BH napisane że można pokryć woskiem albo sealantem.
                                                  Ja ostatnio widziałem prezentację gdzie auto zanim wyjechało z salonu przeszło pełny detailing :wink:

Co do PP, BH i EX-P jest to strategia, ale w tej branży dróg jest kilka, jeśli tylko są skuteczne to jak najbardziej ok
                                                  Car Detailing

Komentarz

• marektbg
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 861

Czy ktoś z Was używał wosku w płynie Turle Wax Ice - jeśli tak proszę o opinie

Komentarz

Pracuję...